رئیس جمهور نظام اسلامی کیست؟

رئیس جمهور  نظام اسلامی کیست؟
این روزها در آستانه انتخابات مهم و سرنوشت‌ساز سیزدهمین دوره ریاست جمهوری قرار داریم. اولین انتخابات ریاست جمهوری در گام دوم انقلاب اسلامی و پس از 42سالگی آن، در حالی برگزار می‌شود که مدیریت ضعیف غرب‌گرایان در 8سال گذشته، نگرانی‌های اقتصادی زیادی از جمله تورم سرسام‌آور،‌ گرانی مفرط،‌ کاهش شدید ارزش پول ملی، معضل مسکن و اجاره بها، کوچک شدن سفره مردم،‌ تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکار شدن اقشار مختلف برای مردم ایجاد کرده است. افزون بر آن‌ها خلاصه شدن سیاست خارجی در برجام بی‌حاصل نیز نوعی ناامیدی از برقراری ارتباط سالم با جهان به وجود آورده است. مدیریت دولت بر مساله حساس بیماری کرونا نیز مزید بر علت شده است. متاسفانه عملکرد ضعیف دولت در مقوله فرهنگ نیز بر نگرانی‌های مردم افزوده است. رشد تامل برانگیز طلاق و کاهش ازدواج و گرایش به زندگی تنهایی و کاهش رشد جمعیت از جمله نتایج سیاست‌های غلط فرهنگی اجتماعی دولت  غرب‌گرایان است.
در برابر این مشکلات و چالش‌های موجود،‌ فرصت‌های بسیار خوبی نیز برای کشور فراهم آمده است که از جمله آن‌ها می‌توان به شکست جنگ‌های نیابتی داعش در منطقه و فراهم شدن فرصت اخراج نظامیان تروریست آمریکایی در عراق و بالاگرفتن پیروزی مردم یمن بر آل‌سعود، پس از 6سال مقاومت و شکست سیاست‌های منطقه‌ای اسراییل اشاره کرد. روابط دوستانه کشورهای مقتدر منطقه مانند روسیه و چین نیز فرصت دیگری است که می‌تواند کشورهای معاند غربی از جمله آمریکا را به انزوا بکشاند. به هرحال رشد علمی حیرت‌انگیز ایران در کنار قدرت سیاسی و نظامی و امنیتی‌اش در منطقه و جهان می‌تواند آینده‌ای درخشان برای ملت ایران رقم بزند.
توجه به چالش‌ها و فرصت‌های فوق، نشان می‌دهد که مشابه دولت اتو کشیده فعلی نمی‌تواند بر چنین چالش‌هایی فایق آید و از فرصت‌های موجود حداکثر استفاده به عمل آورد. امام خامنه‌ای که خود 8 سال در سخت‌ترین شرایط جنگی زمام امور این قوه را به عهده داشته‌اند و بیش از 30سال است که در جایگاه رهبری نظام اسلامی قرار دارند و شرایط کشور و منطقه و جهان را بخوبی می‌شناسند در اولین سخنرانی سال1400 خودشان همگان را به این موضوع مهم توجه دادند. ایشان برای شرایط موجود رئیس جمهوری را مناسب می‌دانند که دارای شرایط ذیل باشد:

1. با کفایت باشد، دارای مدیریت و کفایت مدیریت باشد.
  2. با ایمان باشد؛ اگر بی‌ایمان بود، نمی‌شود به او اعتماد کرد؛ آدم بی‌ایمان کشور را، منافع کشور را، مردم را یک وقتی می‌فروشد؛
  3. عدالت‌خواه باشد، ضدفساد باشد؛ این یکی از مهم‌ترین خصوصیاتی است که بایست در رئیس‌جمهور وجود داشته باشد که به معنای واقعی کلمه به دنبال اجرای عدالت باشد و تلاش کند واقعا به معنای حقیقی کلمه با فساد مبارزه کند.
  4. دارای عملکرد انقلابی و جهادی باشد؛ با عملکرد اُتوکشیده نمی‌شود کار کرد؛ با این همه مسائل اساسی‌ای که در کشور وجود دارد، یک حرکت جهادی و انقلابی لازم است.
  5. به توانمندی‌های داخل معتقد باشد. بعضی‌ها هستند داخل را اصلا قبول ندارند؛ همان حرف قدیمی را می‌گویند که در داخل، فقط لولهنگ را می‌توانند [بسازند]؛ نمی‌دانند که در داخل چه خبر است. یک وقتی یکی از آقایان یک چیزی راجع به مسئله‌ی دفاعی گفته بود، من گفتم یک تور دفاعی بگذارید تا آقایان بیایند یک خرده‌ای بچرخند و ببینند از لحاظ دفاعی در کشور چه خبر است.
  6. توانمندی‌های کشور را واقعا مطمئن باشند و معتقد به توانمندی‌ها باشند.
  7. به جوانان معتقد باشند، جوان‌ها را قبول داشته باشند، جوان‌ها را به عنوان پیش‌ران حرکت عمومی کشور بشناسند و به آن‌ها اعتماد کنند. رئیس‌جمهور باید به جوان‌ها معتقد باشد.
  8. مردمی باشد.
  9. امیدوار باشد؛ آدمِ مأیوس و بدبین و با نگاه تلخ به آینده و تاریک به آینده نباشد.

اگر چنانچه یک چنین کسی باشد که بتواند مشکلات را مدیریت کند و بیاید سر کار، مطمئنا این کشور را به نقطه‌ی مطلوب خواهد رساند. یک رئیس‌جمهوری با این خصوصیات را پیدا کنید. البته پیدا کردنش برای همه‌ی آحاد مردم آسان نیست؛ خب می‌توانند به کسانی مراجعه کنند، از آن‌ها سؤال کنند. به هر حال، سعی کنند یک چنین خصوصیاتی را در نامزد ریاست جمهوری پیدا کنند. و از خدا بخواهیم که خودش ان‌شاءالله ملت ایران را کمک کند و هدایت کند که بتوانند چنین شخصی را با این خصوصیات بیابند و او را انتخاب کنند.
بی‌تردید مدیریت قوی و جهادی و کارآمد است که با نفسی تازه و عزمی جدی مشکلات کشور را یکی پس از دیگری حل خواهد کرد. از این رو باید نخبگان جامعه و خواص دلسوز به دور از هرگونه جناح بندی‌های سیاسی، ‌بدنبال شخصیتی جامع و توانمند باشند و چنین شخصیتی را به مردم معرفی کنند.