جنگ ترکیبی علیه استقلال؛ از دانشگاه تا اقتصاد

شما اینجا هستید

جنگ ترکیبی علیه استقلال؛ از دانشگاه تا اقتصاد
ایران در شرایطی قرار گرفته که نبرد با دشمن صرفاً در جبهه نظامی یا سیاسی محدود نیست، بلکه در میدان‌های رسانه‌ای، فرهنگی و اقتصادی نیز ادامه دارد. اتفاقات اخیر در برخی دانشگاه‌ها و پرونده‌های اقتصادی چون کرسنت، نشانه‌های روشنی از جنگ ترکیبی غرب علیه ساختار استقلال‌خواه جمهوری اسلامی است.
طی ماه‌های اخیر، رسانه‌های وابسته به سرویس‌های خارجی با بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی و عوامل میدانی، تلاش کردند اعتراضات محدود در دانشگاه بوعلی را به آشوبی سراسری تبدیل کنند. ردیابی‌های امنیتی نشان می‌دهد این پروژه با هدایت مستقیم چند فعال خارج‌نشین و پشتیبانی شبکه تروریسم رسانه‌ای در لندن و واشنگتن طراحی شده بود. هدف این عملیات نه بیان مطالبات صنفی، بلکه القای «بی‌ثباتی سیاسی» در داخل بود. در واقع دشمن با استفاده از فضای دانشگاه، به‌دنبال تضعیف «سرمایه اجتماعی نظام» و ایجاد شکاف میان نسل جوان و حاکمیت است.

 
در سطح اقتصادی نیز پروژه مشابهی جریان دارد. بازخوانی پرونده کرسنت نشان می‌دهد چگونه اعتماد به شرکت‌های وابسته به غرب و به‌کارگیری دوباره متهمان همان پرونده، کشور را در معرض خسارت‌های حقوقی و مالی سنگین قرار داده است. ادعای «قرارداد موفق» در حالی تکرار می‌شود که همان افراد در گذشته به دلیل فساد و بی‌کفایتی، ایران را تا مرز محکومیت بین‌المللی بردند. اکنون بازگشت آنان به عرصه تصمیم‌سازی اقتصادی، تلاشی است برای احیای همان الگوی وابستگی که انقلاب ۱۳۵۷ در برابرش قیام کرد.
امام خمینی(ره) در تعریف «استقلال ملی» تأکید می‌کردند که استقلال صرفاً به معنای نداشتن سلطه خارجی نیست، بلکه به معنای رهایی فکری و فرهنگی نیز هست. امروز نیز دشمن با ترکیبی از رسانه، اقتصاد و سیاست، در پی آن است که استقلال ایران را از درون تهی کند.
با این حال، واقعیت میدانی متفاوت است. بازدارندگی نظامی ایران، به گفته کارشناسان آمریکایی، به حدی رسیده که واشنگتن از هرگونه درگیری مستقیم پرهیز می‌کند. اما چون جنگ سخت ممکن نیست، جنگ ادراکی را جایگزین کرده است. از رسانه تا دانشگاه، از بازار تا فضای مجازی، تلاش می‌شود ذهن جامعه به سمت بی‌اعتمادی و ناامیدی سوق داده شود.
در این میان، تقویت جبهه آگاهی داخلی اهمیت حیاتی دارد. رسانه‌های انقلابی، نخبگان دانشگاهی و اقتصاددانان عدالت‌محور، اگر در کنار هم قرار گیرند، می‌توانند این جنگ نرم را خنثی کنند. همان‌گونه که رهبر انقلاب فرموده‌اند: "استقلال واقعی زمانی تحقق می‌یابد که ملت به خود ایمان داشته باشد."
امروز، استقلال ایران نه در گرو سلاح، بلکه در گرو بصیرت و آگاهی است. نبرد واقعی در ذهن‌ها جریان دارد؛ و پیروزی از آنِ ملتی است که حقیقت را بشناسد و فریب روایت دشمن را نخورد.

کلمات کلیدی:  جنگ ترکیبی، استقلال ایران، جنگ نرم، عملیات روانی، دانشگاه بوعلی، پرونده کرسنت، بصیرت سیاسی.

پایان پیام
همراه ما باشید در پیام رسان های / ایتا / بله / ویراستی

فایل دانلودی: 
موضوع اصلی: 
علوم سیاسی
موضوع فرعی: 
موضوع فرعی یک