فرصت‌سازی ترامپ!

شما اینجا هستید

فرصت‌سازی ترامپ!
به بهانه حمله او به پاپ و انتشار یک تصویر
 
پس از حمله ترامپ به پاپ لئو چهاردهم و انتشار یک تصویر توهین‌آمیز در حساب کاربری رئیس‌ جمهور متوّهم آمریکا، واکنش‌های انتقادی فراوانی علیه او آغاز شده است. از تیلور گرین نماینده سابق کنگره آمریکا که این اقدام را فراتر از کفر خواند تا آن معاونِ جوانش که چاره‌ای نداشت آن را بر مزاح حمل کند!
 
این به ظاهر تهدید که در قامت یک واکنش احمقانه بُروز یافت، جلوه دیگری از نظام استثماری و استکباری غرب است که در نگاه آن‌ها، همه باید تابع او باشند، مانند او فکر کنند و همان‌گونه که او می‌خواهد عمل کنند! اینک با این واکنشِ متوهّمانه، فرصت ارزشمندی برای آزادی‌خواهان و عدالت‌طلبان عالَم فراهم شده تا به تعلیمی از تعالیم درخشانِ کتاب آخرین پیامبر «صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم» گوش فرا داده و برای عزت خود و آبادانی کشورشان به آن جامه عمل بپوشند.
 
یکی از اهداف انبیاء در قرآن کریم، اعطای آزادی اجتماعی به بشر است؛ یعنی افراد را از اسارت و بندگی و بردگی نجات دهند، نظام استکباری و استثماری و نظام آقایی و نوکری را ملغی کنند. این ندای پر صلابت و زنده‌کننده خدای متعال به بشر است که فرمود:
 
«قُلْ يَا أَهْلَ الْكِتَابِ تَعَالَوْا إِلَىٰ كَلِمَةٍ سَوَاءٍ بَيْنَنَا وَ بَيْنَكُمْ أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَ لَا نُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا وَ لَا يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا مِّن دُونِ اللَّهِ فَإِن تَوَلَّوْا فَقُولُوا اشْهَدُوا بِأَنَّا مُسْلِمُونَ»
 
به تبیین شهید مطهری «رحمةالله‌علیه»:
«ای پیغمبر! به این کسانی که مدعی پیروی از یک کتاب آسمانی گذشته هستند، به این یهودی‌ها، مسیحی‌ها، زرتشتی‌ها- و حتی شاید به این صابئی‌ها که در قرآن اسمشان آمده است- و به همه ملتهایی که پیرو یک کتاب قدیم آسمانی هستند این‌طور بگو: بیایید همه ما جمع شویم دور یک کلمه، زیر یک پرچم. آن پرچم چیست؟ دو جمله بیشتر ندارد. یک جمله‌اش این است: «أَلَّا نَعْبُدَ إِلَّا اللَّهَ وَ لَا نُشْرِكَ بِهِ شَيْئًا» در مقام پرستش، جز خدای یگانه چیزی را پرستش نکنیم؛ نه مسیح را بپرستیم نه غیر مسیح را و نه اهرمن را، جز خدا هیچ موجودی را پرستش نکنیم.
جمله دوم: «وَ لَا يَتَّخِذَ بَعْضُنَا بَعْضًا أَرْبَابًا» هیچ کدام از ما دیگری را بنده و برده خودش نداند و هیچ کس هم یک نفر دیگر را ارباب و آقای خودش نداند. یعنی نظام آقایی و نوکری ملغی‌؛ نظام استثمار، مستثمِر و مستثمَر ملغی‌؛ نظام لامساوات ملغی‌؛ هیچ کس حق استثمار و استعباد دیگری را نداشته باشد.»
 
یکی از ارکان اصلی تمدّن منحطّ غرب، نظام استکبار و استثمار است که در پشت نقاب‌های دیگر پنهان می‌کنند تا فطرت‌های بیدار و آزادی‌خواهان نتوانند مقابل آن‌ها بایستند و یا مقابله با آن‌ها دشوار باشد؛ اما اینک با این جسارت که در حد یک رئیس‌ جمهور متوهم ظاهر شده، فرصت مناسبی برای رسواییِ حقیقت این تمدّن است. عجیب است! اراده خدای متعال بر نابودی چنین تمدّنی بوده و هست اما چنین ظاهر می‌شود که تقدیر حق آنست که این نابودی سرعت بگیرد و به دست مظهر این تمدّنِ مضطرب و احمقانه، نابود شود. ترامپ مذبذب و دیوانه نمی‌داند که با هر واکنش، بخشی از آن تمدّن را تخریب می‌کند! نزاع، نزاع تمدّنی است نه توهّمی.
 
علی گلستانی