علامه مصباح: مسئولان متوجه خطر فرهنگي نيستند

شما اینجا هستید

به گزارش پايگاه اطلاع رساني آثار حضرت آيت الله مصباح يزدي، رئيس مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) در ديدار با هيئت امناي کميته امداد امام خميني (ره) ضمن تبريک عيد سعيد غدير خم و هم چنين تسليت مصيبت عظيم منا اظهار داشت: ما تنها به اين وسيله خود را تسليت مي‌دهيم که انشاء الله اين فاجعه تلخ، عامل سقوط دولت ظلم و جور باشد.

علامه محمد تقي مصباح يزدي، با بيان اين‌که با تشکيل جامعه انساني، نياز‌هاي جديدي ايجاد مي‌شود که مسائل پيچيده را به همراه دارد و همين امر سبب پيدايش علوم فراوني هم شده است، ادامه داد: آن چه مهم است براي توجه به نعمت خدا اين است که در اسلام، نظامي براي مديريت جامعه پيش‌بيني شده که کامل‌ترين و منطقي‌ترين نظام مديريتي جامعه است و در رأس آن شخص معصومي وجود دارد که بهتر از او شخصي نيست؛ البته براي زمان غيبت هم، معصومين بزرگوار، چاره‌انديشي کرده‌اند تا مردم با واسطه از فيوضات آن‌ها استفاده کنند.

وي ادامه داد: خداوند متعال نعمتي بر مردم ايران مرحمت فرموده که نظير آن را در قرن‌هاي گذشته نمي‌توان يافت و آن تشکيل نظام اسلامي است؛ چرا که بعد از زمان حضرت علي (ع) و چند ماهي نيز دوره حکومت امام حسن (ع)، نظامي که در رأس آن حاکمي خداپسند وجود داشته باشد، نمي‌توان ديد.

وي با اشاره به اين‌که بدون تعصب و مبالغه مي‌گويم که هيچ کس بهتر و شايسته‌تر از امام(ره) و رهبري براي حضور در رأس نظام اسلامي نديده و سراغ ندارم، ادامه داد: طبيعتا چنين حکومتي برکات متعددي براي جامعه اسلامي ما و در مرحله بعد برای همه دنيا خواهد داشت.

آيت الله مصباح يزدي اظهار داشت: در اين نظام اسلامي بر اساس آموزه‌هايي که از امام (ره) و يارانش ياد گرفتيم، فعاليت‌ها در جامعه بايد در چند سطح انجام شود؛ يک نوع فعاليت همان فعاليتي است که در دنيا به عنوان فعاليت‌هاي دولتي و رسمي شناخته مي‌شود، و در واقع، متصديان رسمي حکومت عهده‌دار آن هستند؛ البته مي‌دانيم که دولت‌ها علي‌رغم وسعت اختيارات قانوني، نمي‌توانند همه نياز‌ها را برطرف کنند، لذا يک نوع فعاليت اجتماعي ديگري بايد وجود داشته باشد.

وي با اشاره به نوع ديگري از فعاليت‌هايي که در جامعه صورت مي‌گيرد، اظهار داشت: برخي فعاليت‌ها به صورت کاملا مردمي انجام مي‌شود. انجمن‌هاي خيريه، موقوفات و نظاير آن که در آن‌ها، مردم به صورت داوطلبانه، نيازهاي اجتماعي را برطرف مي‌کنند، از اين جمله‌اند؛ البته چنين فعاليت‌هايي مي‌تواند ديني باشد و يا صرفا جنبه احسان داشته باشد.

عضو خبرگان رهبري ادامه داد: البته در کشورها، کم‌کم احساس شد که نوعي حلقه مفقوده بين اين دو نوع فعاليت وجود دارد و لذا فعاليت‌هايي به صورت نيمه رسمي نيز شکل گرفت که نوعي رابط بين فعاليت‌هاي دولتي و داوطلبانه مردمي محسوب مي‌شد و نمونه بارز آن در ايران، کميته امداد امام خميني (ره) است که بر اساس قانون اساسي چنين نهادهايي زير نظر مستقيم ولي‌فقيه فعاليت مي‌کنند.

وي با بيان اين‌که با توجه به گفته‌ها و شنيده‌ها بنده مي‌توانم شهادت بدهم که يکي از بهترين نهادهايي که بعد از انقلاب در کشور شکل گرفته کميته امداد است، خاطر نشان کرد: البته اگر بتوان چاره‌اي انديشيد که نهاد‌ها به صورت به روز، با افکار جديد و نيروهاي جديد، برنامه‌هاي جديدي را اجرا کنند، چه بسا کارآمدي کميته امداد نيز بالاتر برود؛ مخصوصاً اگر تجربه نشان داده باشد در برخي جاها نقطه ضعف‌هايي هم وجود داشته است.

وي با اشاره به اين‌که مسئولان کميته امداد زماني که به عنوان مسئول کميته امداد فعاليت مي‌کنند، نبايد وقتشان را در محل کار به امر ديگري اختصاص دهند، ادامه داد: يک مسئول کميته امداد وقتي در محل کار خود حاضر مي‌شود، بايد تمام توان خود را به کار گيرد.

 ادامه خبر را در  اينجا بخوانيد.

فایل دانلودی: