اعتماد متقابل مردم و مسئولین در نظام اسلامی

شما اینجا هستید

سه شنبه, 29 ارديبهشت, 1405

اعتماد متقابل مردم و مسئولین در نظام اسلامی

اعتماد متقابل مردم و مسئولین در نظام اسلامی به گزارش دفتر ارتباطات فرهنگی، سه شنبه 29 اردیبهشت ماه، برنامۀ پاتوق گفت‌وگو برگزار شد. موضوع این برنامه اعتماد متقابل مردم و مسئولین در نظام اسلامی بود که در خلال آن،  حجت الاسلام دکتر حمیدرضا گودرزی، حجت الاسلام دکتر حسن قره‌باغی و حجت‌الاسلام ...
سخنران: حجت‌الاسلام سیدعبدالمجید اشکوری
برچسبی تعیین نشده است
برچسبی تعیین نشده است
توضیحات

اعتماد متقابل مردم و مسئولین در نظام اسلامی
به گزارش دفتر ارتباطات فرهنگی، سه شنبه 29 اردیبهشت ماه، برنامۀ پاتوق گفت‌وگو برگزار شد. موضوع این برنامه اعتماد متقابل مردم و مسئولین در نظام اسلامی بود که در خلال آن،  حجت الاسلام دکتر حمیدرضا گودرزی، حجت الاسلام دکتر حسن قره‌باغی و حجت‌الاسلام سیدعبدالمجید اشکوری به گفت‌وگو پرداختند.
دکتر حمیدرضا گودرزی در شروع سخن خود با ریشه و معنای کلمۀ اعتماد ادامه داد: «رئیس جمهور شهید در اولین جلسه پس از شکل‌دهی دولت، بیان کردند که هدف من اعادۀ اعتماد سیاسی است. خود این مسئله شاهدی بر آن است که اعتماد سیاسی از بین رفته است و ایشان می‌خواستند این اعتماد را بازگردانند. معاون اول رئیس جمهور و رئیس قوۀ قضاییه و بعضی از نمایندگان مجلس هم این نکته را مطرح کرده‌اند.»
وی در ادامه با بیان دلایلی که باعث شد اعتماد مسئولین از دست رفته است گفت: «اولین دلیل وجود ابهامات و شبهه‌ها در افکار عمومی می‌باشد. خیلی از کلان مسئله‌ها برای مردم مبهم می‌باشد. دومین دلیل عدم پاسخگویی مسئولین نسبت به عملکردشان است. مثلا این موضوع را در ماجرای بورس شاهد بودیم. در مسئلۀ واکسیناسیون کرونا و مسئلۀ مسکن هم همین ماجرا بود.»
 
او در ادامه با بیان سومین دلیل سلب اعتماد مردم از مسولان ادامه داد: «مورد سوم استفاده از مسئولانی است که در دوران مسئولیتشان عملکرد بسیار ضعیفی داشته‌اند. الان می‌بینیم که مسئولانی که قبلا استیضاح شده‌اند را دوباره سر کار می‌آورند. مثلا مطرح می‌کنند که فاصلۀ طبقاتی باعث شده است که اعتماد آنها از مسئولان سلب بشود.»
دکتر حسن قره‌باغی در شروع سخن خود با بیان این موضوع که نباید در این موضوع به صورت صفروصدی نگاه کنیم اظهار کرد: «برخی اعتماد را تقسیم کرده‌اند به اعتماد نهادی و به اعتماد سیاسی. اعتماد نهادی یعنی مردم به سیستم و نهادهای حکومتی اعتماد دارند اما اعتماد سیاسی یعنی اینکه مردم به بازیگران حکومتی اعتماد دارند. ممکن است در مواردی اعتماد سیاسی نباشد اما اعتماد نهادی باشد.»
 
او در ادامه با وجوب تفاوت گذاشتن میان عدم اعتماد و اعتراض و... گفت: «اگر این کلمات را از هم جدا کنیم خواهیم دید که در خیلی از اوقات اعتماد را می‌بینیم. باید عدم اعتماد را با مسئلۀ مطالبه‌گری جدا کنیم.»
 
وی در ادامه با بیان مواردی از وجود اعتماد مردم اظهار کرد: «اولین مورد، حضور مردم در مواردی است که نیاز به حضور مردم بوده است. دومین نشانه پایبندی و دلبستگی مردم به ارزش انقلاب اسلامی و پایبندی به مسائل ایمانی و دینی است. ثبت نام بیش از 30 میلیون مردم برای پویش جان فدا را نباید دست کم بگیریم. این نشانه ها ثابت می کند که مردم بالاخره اعتماد دارند.»
 
دکتر سیدعبدالمجید اشکوری در شروع سخن خود با توضیح واژۀ اعتماد به نفس ملی گفت: «من باید اعتماد ملی را به گونه‌ای توضیح و تفسیر کنم که به واژۀ اعتماد به نفس ملی ضربه‌ای نزند. اعتماد ملی این معنا را دارد: نظام سیاسی به مردم اعتماد دارند و مردم هم به نظام سیاسی اعتماد دارند. دشمن واژۀ اعتماد ملی را بد معنا می‌کند. به جای اینکه بگوید تصمیمات نظام می‌گوید تصمیمات مسئولان نظام.»
 
او در ادامه به پاسخ گویی به سوالات مردم پرداخت و شبهات آنها را جواب داد.
 

سایر سخنرانی‌ها