آثار و برکات عملیات اسرائیل علیه فلسطین

شما اینجا هستید

آثار و برکات عملیات اسرائیل علیه فلسطین
 

  1. به هم خوردن معامله قرن آمریکا که تصور می‌کردند معامله بزرگی انجام داده‌اند و کشورهای عربی یکی پس از دیگری به آن‌ها می‌پیوندند و مساله فلسطین و روز قدس به فراموشی سپرده می‌شود. صاحبان اصلی فلسطین نشان دادند که از قدس چشم بر نمی‌دارند. کشورهای عربی که اسراییل را به رسمیت شناختند، دچار بحران سیاسی و اجتماعی در کشورشان شده‌اند و روز به روز در حال افزایش‌اند. بعضی کشورهای دیگر مانند عربستان که در خیال پیوستن به اسراییل بودند، عقب‌نشینی کردند. امروز پارلمان اردن خواستار اخراج سفیر اسراییل و تعلیق تمام توافق نامه‌ها با اسراییل از جمله معاهده صلح و توافق‌نامه گاز شد.
  2. وحدت مسلمانان و تقویت روحیه حماسی مسلمانان در سطح جهان: جهان اسلام به حرکت در آمده و این روزهای کرونایی، جمعیت‌هایی که در اندونزی و عراق و... دیده می‌شود که بی‌سابقه است. حتی در کشورهای غربی و شهرهای آمریکا نیز جمعیت‌های زیادی در تظاهرات شرکت کرده‌اند و آمریکا را تحت فشار افکار عمومی قرار داده است. متاسفانه در کشور ما به بهانه کرونا تظاهرات خیلی محدودی در چند شهر برگزار شده که پوشش رسانه‌ای آن‌چنانی هم داده نمی‌شود؛ حتی از زدن عکس و نوشته پشت شیشه ماشین و مغازه‌ها دریغ کرده‌ایم و این مساله در شأن ایران اسلامی نیست. اگر ما در ایران نیز این روحیه حماسی را تقویت کنیم، در انتخابات آینده نیز موثر خواهد بود و  موجب مشارکت حداکثری در انتخابات نیز می‌شود.
  3. وحشت اسراییلی‌ها: وضعیت غزه به گونه‌ای است که بزنند یا بخورند باز به نفع فلسطین و به ضرر اسراییل است. امروز که موشک‌های غزه فعال شده و مناطق مختلف اسراییل را می‌زنند، اسرائیلی‌ها به شدت دچار وحشت شده‌اند. امروز کشتی جنگی اسراییلی را زده‌اند. پناهگاه‌ها پر شده است و در ساعات خاصی شرطی شده‌اند و منتظر موشک‌های فلسطینی هستند. بسیاری از آن‌ها چمدان‌های خود را بسته‌اند و منتظرند تا فرودگاه‌ها باز شوند و به کشورهای اروپایی بروند.
  4.  فرسایشی شدن مذاکرات: وضعیت امروز فلسطین موجب شده مذاکرات وین تحت تاثیر واقع شود. وقتی در محل مذاکرات پرچم اسراییل زده‌اند، روشن است که آقای ظریف نمی‌تواند با شرکت در جلسات آن‌ها به اسراییل رسمیت ببخشد و زیر پرچم اسراییل مذاکره کند. از طرفی، اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها به بهانه حمایت ایران از غزه، قرار نیست از تحریم‌ها بکاهند.
  5. مشغولیت دشمنان به خودشان: اسراییل در داخل به شدت درگیر مشکلات و معضلاتی است. هم در شهرهای داخل فلسطین و هم در کرانه باختری. آمریکا نیز درگیر همین موضوع است. اولویت عربستان و کشورهای اروپایی هم‌پیمان آمریکا و اسراییل نیز حفظ موقعیت خودشان در افکار عمومی است. این امر نیز باعث شده کمتر در انتخابات ایران دخالت کنند و به دنبال آتش‌افروزی و فتنه‌گری در داخل ایران باشند.
  6. ناامیدی اصلاح‌طلبان: آیت‌الله سیستانی نیز دو بیانیه در حمایت از مردم غزه صادر کرد که اصلاح‌طلبان داخلی را دچار چالش کرد. اصلاح‌طلبان پیش از این اعلام کرده بودند که خواستار مرجعیت سکولار و غیرسیاسی عراق بودند و آیت‌الله سیستانی را به عنوان نمونه ذکر می‌کردند و الان با صدور این بیانیه‌ها، دچار چالش شده اند.

صوت این گزارش را می توانید در اینجا بشنوید
 
 

فایل دانلودی: