تنها راه حل؛‌ نظارت دقیق مجلس بر اجرای مصوبه هسته‌ای

شما اینجا هستید

امام خامنه‌ای که در یک فرآیند 32ساله رهبری حکیمانه خویش همواره به فکر پیشرفت و تعالی مادی و معنوی کشور و ملت ایران بوده و هست،‌ ایشان به‌خوبی می‌دانند که پیشرفت همه جانبه کشور مرهون پیشرفت علمی و فناوری‌های نوین است. هدایت‌ها و حمایت‌های ایشان از نخبگان کشور در عرصه‌های مختلف از جمله فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای نیز دقیقا در همین راستا قرار دارد. بی‌تردید دستیابی به این پیشرفت‌ها در یک خلا و بدون تزاحم صورت نمی‌گیرد. جمهوری اسلامی برای دستیابی به این موفقیت‌ها که به مراتب از جنگ نظامی پیچیده‌تر است با موانع و توطئه‌های پیچیده‌ای مواجه شده و می‌شود. قدرت‌های شیطانی که پیشرفت ایران اسلامی را در عرصه‌های علمی بزرگ‌ترین تهدید برای خود می‌دانند از هیچ‌گونه مانع‌تراشی دریغ نخواهند کرد. تهدید نظامی و تحریم‌های همه جانبه و فشارهای سیاسی و اقتصادی برای منصرف کردن و به سازش کشاندن ملت مقاوم ایران از زمره اهرم‌های فشار مستکبران است. البته همان‌گونه که در جنگ نظامی،‌ برخی در کشور نقش ستون پنجم را برای دشمن بازی می‌کنند، در جنگ اقتصادی و علمی و فناوری نیز نقش ستون پنجم را کمتر از جنگ نظامی نیست؛‌ ایفا می‌کنند. آن‌ها از یک سو با سخنرانی و مقالات جهت‌دار، تلاش می‌کنند روح ناامیدی و ناتوانی را در جامعه القا کنند و از سوی دیگر با هم‌نوایی و بعضا هماهنگی با بیرون،‌ در روند علمی‌سازی کشور اختلال ایجاد می‌کنند. این جریان که بعضا در دستگاه‌های اجرایی کشور و سیاست خارجی، نفوذ معناداری پیدا می‌کنند، جریان کشور را به سمت سازش کشانده و موجب توقف رشد علمی کشور یا کند شدن آن می‌شوند. آن چه در 8سال گذشته در قالب مذاکره با دشمن صورت گرفت و به برجام منتهی شد، علاوه بر توقف رشد علمی و فناوری در موضوع هسته‌ای،‌ فرصت‌های زیادی را از جمهوری اسلامی گرفت و به دشمن برای اعمال تحریم‌های بیشتر جرات داد و موجب بحران‌هایی در عرصه اقتصادی کشور گردید. اقتضای رهبری حکیمانه مقام معظم رهبری، که اهداف بلندی برای ایران اسلامی در نظر گرفته است، ایجاب می‌کند که برای شرایط پیش آمده نیز تدبیر کرده و به نحوی تهدیدات را به فرصت تبدیل کند و به هوشمندی، ‌دشمن را دور بزند و ملت ایران را به قله تعالی و پیروزی بزرگ برساند. ایشان در 8سال گذشته،‌ با حاکمیت دولت مذاکره و غرب‌گرا و مجلس هماهنگ با آن،‌ به گونه‌ای تدبیر کردند که اساس فناوری‌های نوین و هسته‌ای‌شدن کشور بر باد نرود. به همین دلیل با تعیین خطوط قرمز از نابودی اساس هسته‌ای جلوگیری کردند. با شکل‌گیری مجلس انقلابی شرائطی مهیا شد که بتوان گام‌های موثری در رفع تحریم‌ها و احقاق حقوق ملت ایران برداشت.

  • از این‌رو طرح مهم مجلس یازدهم مبنی بر «اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها» که از اولویت‌های مجلس انقلابی بود به سرعت به یک مصوبه مهم و اساسی تبدیل شد؛ و دولت را به اجرای آن ملزم کرد. در این طرح علاوه بر تاکید بر آغاز غنی‌سازی اورانیوم تا 20درصد،‌ از دولت خواسته است تا دو ماه آینده چنان‌چه اروپایی‌ها و آمریکا اقدام به لغو تحریم‌های ظالمانه نکنند دستیابی‌های فراپادمانی در قالب پروتکل الحاقی را نیز متوقف کنند. خوشبختانه دولت،‌ پس از ابلاغ قانون مجلس،‌ برخی محدودیت‌ها را لغو و مصوبه مجلس را اجرایی کرد به طوری که بر اساس گزارش آژانس طی دو ماه گذشته ایران به بیش از 17کیلو اورانیوم با غنای 20درصد دست یافته است. مقام معظم رهبری در روز 19دی به مناسبت دیدار  با مردم قم،‌ بر همان مصوبه مجلس تاکید ورزید و فرمود دوران وعده و وعید تمام شده است اگر غربی‌ها می‌خواهند ایران به تعهدات خود در برجام بازگردد تنها راه حل آن برداشتن و لغو همه تحریم‌های ظالمانه است. ایشان این خواسته را خواسته مشترک دولت و مجلس و مجموعه نظام دانست و فرمود «تصمیم مجلس و دولت در باب لغو تعهدات برجامی، تصمیم درستی است؛ کاملا تصمیم منطقی و عقلایی و قابل قبولی است. وقتی طرفِ مقابل، تقریبا به هیچ کدام از تعهدات خودش در برجام عمل نمی‌کند، معنی ندارد که جمهوری اسلامی به همه‌ی تعهدات خودش در برجام عمل کند؛ لذا از مدتی پیش تدریجا بعضی از تعهدات را لغو کردند، اخیرا هم تعهدات دیگری را کنار گذاشتند. و البته اگر چنان‌چه آن‌ها به تعهداتشان برگردند، ما هم به تعهداتمان برمی گردیم؛ بنده از اول هم همین را گفتم. از اولی که برجام مطرح شد، بنده گفتم که تعهد در مقابل تعهد؛ متناظر، کار آن‌ها در مقابل کار ما؛ هر کاری که ما بنا است بکنیم، باید طرف مقابل هم متناظر با آن کار را بکند؛ خب این اول کار انجام نگرفت، حالا بایستی انجام بگیرد.» ایشان در 19بهمن سال جاری در جمع فرماندهان نیروی هوایی فرمودند: «درباره قضیه‌ تحریم‌ها اولا در جمهوری اسلامی کسی گوشش بدهکار مهمل‌گویان بدون استحقاق - چه در اروپا چه در آمریکا- نیست. ثانیا اگر بخواهیم منطقی صحبت کنیم آمریکا و سه‌کشور اروپایی که همه تعهدات برجام را زیرپا گذاشته‌اند حق ندارند شرط و شروط بگذارند. آن‌ها به هیچکدام از تعهدات برجامی‌شان عمل نکرده‌اند. آن طرفی که حق دارد شرط معین کند، ایران است. چون جمهوری اسلامی به همه تعهدات عمل کرد. ما حق داریم برای ادامه برجام شرط بگذاریم و این شرط را گذاشتیم و گفتیم و هیچ‌کس هم از آن عدول نخواهد کرد. اگر می‌خواهند ایران به تعهدات برجامی برگردد  آمریکا بایستی تحریم‌ها را کلا در عمل لغو کند و ما بعد راستی‌آزمایی کنیم و ببینیم که درست تحریم‌ها لغو شده، آن‌وقت به تعهدات برجامی برمی‌گردیم. این سیاست قطعی جمهوری اسلامی است و مورد اتفاق مسئولان کشور هم هست و از این سیاست برنخواهیم گشت.» در 29بهمن نیز باز بر همین یک صدایی و موضع واحد مسوولان نظام جمهوری اسلامی تاکید کردند و فرمودند: «ما حرف و وعده خوب، زیاد شنیده‌ایم که در عمل، نقض و ضد آن عمل شده است. حرف فایده ندارد، وعده فایده ندارد، این بار فقط عمل. اگر از طرف مقابل عمل ببینیم، ما هم عمل خواهیم کرد.»

دولت درمانده بایدن که وارث یک آمریکای ورشکسته اقتصادی و سیاسی است در برابر این سیاست قطعی ایران،‌ به یک دو راهی رسیده که انتخاب هر کدام از آن‌ها به نفع جمهوری اسلامی تمام می‌شود. لغو همه تحریم‌ها و بازگشت به برجام از خواسته‌ای دیرینه ایران است و موجب شکوفایی اقتصاد ایران شده،  بر اقتدار منطقه‌ای ایران افزوده می‌شود. عدم لغو تحریم‌ها نیز موجب بازگشت بدون حد و حصر ایران در موضوع هسته‌ای می‌شود که باز بر اقتدار منطقه‌ای ایران به مراتب بیشتر افزوده خواهد شد. ایران با بازگشت به فناوری هسته‌ای بدون محدودیت، ‌علاوه بر اقتدار علمی و فناوری،‌ می‌تواند با ایجاد اتحاد منطقه‌ای با روسیه و چین و برخی کشورهای منطقه، ‌عملا تحریم‌های ظالمانه غرب را دور بزند و غرب را به انزوای سیاسی اقتصادی بکشاند.
 ‌آمریکایی‌ها برای برون رفت از این مخمصه، به دنبال راه سوم و خریدن زمان هستند. تا از پیروزی قطعی ایران اسلامی جلوگیری کنند. آن چه در روز 3اسفند در پشت درهای بسته و بدون اطلاع مجلس شورای اسلامی با حضور گروسی نماینده آژانس،‌ و بدون اطلاع مجلس شورای اسلامی انجام گرفت طرحی در راستای ایجاد چند صدایی در کشور و گرفتن زمان بود به این‌گونه که ایران برای 3ماه محتوای دوربین‌ها را نزد خود نگه می‌دارد و در صورتی که طی 3ماه آینده تحریم‌ها برداشته نشود آن‌ها را پاک خواهد کرد. این اقدام دولت که به نحوی می‌توان آن را «سیاسی‌کاری» و در راستای اهداف انتخاباتی1400 تلقی کرد، موجب موضع‌گیری شدید مجلس و اعتراض قاطبه نمایندگان ملت گردید و در نتیجه با 221رای موافق و 6رای مخالف پرونده به دستگاه قضایی ارجاع داده شد.
هر چند اعتراض نمایندگان  به توافق دولت با نماینده آژانس به حق بود و دولت به نحوی دچار تخلف شده بود و می‌بایست در دستگاه قضایی به این تخلف رسیدگی شود ولی تلاش رهبر حکیم برای جلوگیری از اختلاف در ارکان مهم نظام، بسیار حکیمانه بود. ایشان در همان روز در جمع خبرگان رهبری فرمودند: «در مجلس قانونی را تصویب کردند، دولت هم استقبال کرد و تا دیروز هم آن کارهایی که باید انجام بگیرند انجام دادند. یک موعد هم فردا است که این را هم ان‌شاءالله انجام می‌دهند. البته شنیدم امروز بین دولت و مجلس یعنی بین آن کاری که دولت کرده و آن برداشتی که مجلس دارد، یک اختلاف نظری وجود دارد؛ این اختلاف نظر را باید حل کنند و نبایستی این اختلافاتِ این جوری را به حال خود رها کنند یا تشدید کنند و نشان‌دهنده‌ی دوصدایی باشد؛ نه، این‌ها قابل حل است و باید حل بکنند. بالاخره دولت خودش را موظف می‌داند به این‌که قانون را عمل کند، قانون هم قانون خوبی است. باید هم به‌دقت عمل بشود. و دو طرف در این زمینه با هم همکاری کنند که این عمل بشود.»
بعد از این فرمایشات حکیمانه، رئیس مجلس، روسای کمیسیون‌های امنیت ملی، سیات خارجی و انرژی مجلس را مامور کرد تا با محوریت دبیرخانه شورای امنیت ملی، ‌با دولت این اختلاف ایجاد شده را حل کنند. با این اقدام حکیمانه رهبری تیر دشمن به سنگ خورد و از ایجاد اختلاف در این امر مهم و حیاتی جلوگیری به عمل آمد. بی‌تردید دولت موظف است این قانون مهم و راهبردی مجلس را دقیقا اجرا کند، ‌هر چند با این اقدام دولت، زمان برداشته شدن تحریم‌ها به سه ماه بعد تعویق افتاد. از آن جایی که مردم ایران دیگر به دولت روحانی در هیچ زمینه‌ای اعتماد ندارند،‌ انتظارشان از مجلس انقلابی این است که مجلس بر عملکرد دولت در این زمینه نظارت مستمر داشته باشد. در این مدت با رصد مداوم بر سازمان انرژی هسته‌ای ایران مراقب باشند که محتوای دوربین‌ها به خارجی‌ها داده نشود و در عین حال رفت و آمدهای غربی‌ها نیز به شدت زیر ذره‌بین نظارتی قرار گیرد.
نکته مهم و پایانی این است که یکی از عواملی که ممکن است دولت روحانی و مدعیان اصلاحات را به چنین تصمیمی رسانده باشد که به دشمن سه ماه دیگر فرصت دهند،‌ یک اقدام سیاسی و انتخاباتی است. آن‌ها بخوبی می‌دانند که اقدامات سازش‌کارانه آن‌ها در 8سال گذشته هیچ حاصلی برای کشور و ملت نداشته است، بلکه روز به روز سفره مردم را کوچک‌تر و زندگی مردم را سخت‌تر کرده است. اکنون که با اقدام مجلس انقلابی،‌ می‌رود که مساله تحریم‌ها حل شود آن‌ها از این بیم دارند که این پیروزی به پای جریان انقلاب و مقاومت ثبت شود و نتیجه آن نیز در انتخابات1400 به نفع این جریان انقلابی رقم بخورد. از این‌رو حاضرند که رفع تحریم‌های ظالمانه برای مدت 3ماه دیگر باقی بماند ولی بعدا این‌گونه القا کنند که برداشت تحریم‌ها نتیجه مذاکرات هوشمندانه! دولت بوده است.
قاسم روانبخش

فایل دانلودی: