بصيرت و تقابل با استكبار

شما اینجا هستید

بصیرت و تقابل با استکبار
 
در ادامه سلسله سخنرانی های کانون طلوع وابسته به دفتر ارتباطات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، حجت الاسلام و المسلمین دکتر جواد سلیمانی(عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)) به بصیرت و نقش آن در تقابل با استکبار پرداخت.
 
ایشان در آغاز سخنان خود انقلاب های ارزشی را به دو مرحله تنزیل و تاویل تقسیم نمود و سپس به دلائل ایجاد اختلاف و انحراف در بین اصحاب انقلاب و خواص در دوران تاویل پرداخت و به دو عامل جهل و هواپرستی(رفاه طلبی و قدرت طلبی) اشاره کرد که خود موجب سردرگمی مردم و فتنه خیزی جامعه می شود.
دکتر سلیمانی با اشاره به جریان نفاق نو افزود: «این افراد دگرگون شده نمی گویند ما تغییر کردیم، بلکه مسیر را به گونه دیگری تعریف می کنند و لذا بعد از رسول خدا دهها نفر از خواص جامعه برای خودشان اسلامی غیر از اسلام ناب ترسیم نمودند؛ و در مقابل، حضرت امیرالمومنین(ع) و یارانش تنها شدند و جامعه دچار لغزش خواص شده و بنیان اعتقادات و ارزشهای جامعه سست شد.»
ایشان با مقایسه دوران رحلت پیامبر اکرم(ص) و دوران رحلت حضرت امام خمینی(ره) به انحراف خط امام اشاره کرد که توسط برخی خواص صورت گرفته بود و جامعه را دچار فتنه های 1378 و 1388  و 1396 و... کرد. وی با قرائت بخشی از سخنان حضرت علی(ع)، تنها راه نجات جامعه را بصیرت دانست که توسط آن حضرت مکرر به مردم یادآوری شده است.
استاد تاریخ اسلام، با اشاره به سخنان حضرت امیرالمومنین(ع) که فرمود: «لَا يَحْمِلُ هَذَا الْعَلَمَ إِلَّا أَهْلُ الْبَصَرِ وَ الصَّبْرِ»، تغییرات دوران جنگ نرم را عمدتا فرهنگی دانست که چون زمانبر و مخفی است، نیازمند صبر و علم و بصیرت است.
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ادامه سخنان خود به عناصر بصیرت اشاره کرد و شناخت فتنه گران، طبقه بندی آنان، آگاهی نسبت به روش ها و کیدهای فتنه گران و برخورد متناسب با فتنه گران، را به عنوان شاخص افراد بصیر ذکر کرد و افزود: «از همین رو رفتارهای امیرالمومینن(ع) با معاویه به عنوان ریشه فتنه؛ و طلحه و زبیر و حتی خوارج و سایر خواص به عنوان بازی خوردگان دشمن اصلی، تفاوت قائل بود و لذا متفاوت برخورد کردند و برخلاف برخوردهای نظامی با معاویه و سخت گیریها نسبت به او، در مقابل فتنه جمل، سعی می کند تا آنجا که ممکن است مقابله صورت نگیرد تا جایی که در جنگ با خوارج، حضرت با روشنگری های خود، بیش از هشت هزار نفر را نجات داد و با بقایای خوارج، جنگ نظامی کرد».
ایشان طبقه بندی مخالفان و برخورد هوشمندانه با هر طبقه بدون افراط و تفریط را از شاخص های بصیرت ذکر کرد و ضمن تشریح واقعه قتل عثمان و فتنه های بعد از آن، بر ضرورت جامعه شناسی افراد بصیر تاکید کرد.
دکتر سلیمانی در پایان با اشاره به علامه مصباح یزدی و سردار حاج قاسم سلیمانی به عنوان دو چهره اهل بصیرت در خط مقدم دفاع از نظام اسلامی، به تبیین مواضع آنان پرداخت. ایشان اقدامات بصیرت گونه حضرت علامه مصباح یزدی را کسب معارف اصیل و ناب اسلامی، تربیت شاگردانی برای تبیین و دفاع از اسلام و نظام ولایت فقیه در عصر غیبت، مبارزه فکری با تمدن غربی و اولویت بندی دشمنان دانست و مواجهه و مبارزه فکری با مروجان افکار غربی در داخل کشور از جمله سروش و خاتمی و جریان های انحرافی و مدافعان اندیشه لیبرالیسم، از جمله اقدامات برجسته این عالم بزرگ در دهه های اخیر برشمرد.
حجت الاسلام و المسلمین سلیمانی، طبقه بندی دشمنان و برخورد متناسب با آنان از سوی سردار سلیمانی در عرصه جنگ نظامی و سخت که به دلیل پیچیدگی های خاص خود نیازمند علم و بصیرت است، از جمله ویژگی های این شخصیت دانست که در وصیت نامه ایشان نیز به خوبی تجلی یافته است.
 

فایل دانلودی: 
سخنرانموضوعتاریخفایلمدت زمانعکس سخنران
حجت الاسلام دکترجواد سلیمانی
بصيرت و تقابل با استكبار
1400/10/12
00:37:44
حجت الاسلام دکترجواد سلیمانی
بصيرت و تقابل با استكبار
1400/10/12
00:37:44