بصيرت؛ جهاد عليه فتنه ها

بصیرت؛ جهاد علیه فتنه‌ها
در ادامه سلسله سخنرانی های کانون طلوع وابسته به دفتر ارتباطات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، حجت الاسلام و المسلمین دکتر قاسم روانبخش(عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) و عضو شورای مرکزی جبهه پایداری) به موضوع فتنه و اهمیت بصیرت و راهکار نجات و برون رفت از فتنه ها پرداخت.
عضو هیئت علمی موسسه اموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) در ابتدای سخن خود با مرور برخی حوادث تاریخی دی ماه مانند شهادت نواب صفوی، قیام مردم قم در 19 دی، قیام 9 دی، دهه بصیرت و گرامیداشت رحلت علامه مصباح یزدی و شهادت سردار سلیمانی به موضوع فتنه و راه نجات از فتنه ها پرداختند.
ایشان با قرائت آیه شریفه "أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ وَلَقَدْ فَتَنَّا الَّذِينَ مِنْ قَبْلِهِمْ ۖ فَلَيَعْلَمَنَّ اللَّهُ الَّذِينَ صَدَقُوا وَلَيَعْلَمَنَّ الْكَاذِبِينَ"(عنکبوت/2و3) و نیز روایت نبوی(ص) که فرمودند به ابتلائات گذشتگان دچار می شوید حتی اگر به لانه ای سوسماری وارد شده باشد"، گفت: «از جمله آن فتنه ها، فتنه سقیفه و صلح امام حسن و حادثه عاشورا بود که مصداق واقعی آیه فوق بود».
وی با اشاره به ویژگی اختیار و انتخاب انسان، به فتنه های معاصر نیز اشاره کرده و درباره علت اصلی فتنه ها گفت: «در فتنه ها برخی خواص پیروز و برخی مردود شدند. انحراف مردم نیز به دلیل سخنان و رفتارهای خواص است».
وی درباره راهکار نجات از فتنه ها، به کلام علامه مصباح یزدی در کتاب "طوفان فتنه و کشتی بصیرت" به راهکار بصیرت بخشی اشاره کرد و گفت: «البته خواص منحرف و سران فتنه و نیز مزدبگیران فتنه را نمی توان هدایت کرد؛ چراکه این افراد مشکل معرفتی و بصیرتی ندارند. مانند عمر سعد که حتی با سخنان امام حسین(ع) هم تغییری نکرد و به دنبال اهداف خود بود. اما برخی خواص هستند که جزو سران نیستند و بر اثر عدم آگاهی و شبهه دچار فتنه شده اند».
دکتر روانبخش  با اشاره به ضرورت جهاد تبیین گفت: «این نوع جهاد برای روشنگری است که توسط خواص و نخبگان جامعه صورت می گیرد تا مانع فتنه شود».
عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به بصیرت بخشی حضرت زهرا(س) در خطبه فدکیه که فرمود: «و جعل طاعتنا نظاماً للملة وامامتنا امانا من الفرقه» ادامه داد: «بهترین نوع بصیرت بخشی، هدایت و تحریک مردم به سوی امام و ولی جامعه و آگاهی از مواضع ایشان است؛ و در عصر غیبت نیز ولی فقیه امام جامعه است و همگان باید مردم را به سمت این نقطه و محور هدایت کرد».
ایشان در ادامه سخنان خود به عملکرد برخی بزرگان مانند آیت الله نوری همدانی و علامه مصباح یزدی، در بصیرت بخشی نسبت به فتنه 88 گفت: «به یاد دارم که آیت الله العظمی نوری همدانی به عنوان یک مرجع تقلید بر ایوان منزل خود ایستادند و به مردمی که مقابل خانه ایشان اجتماع کرده بودند گفت: "من شعار می دهم و شما تکرار کنید: خامنه ای کوثر است، دشمن او ابتر است" و این شعار در کشور فراگیر شد».
دکتر روانبخش در ادامه با نقل خاطره ای از علامه مصباح یزدی(ره) نسبت به ارادت و شیفتگی ایشان به مقام معظم رهبری، گفت: «آیت الله مصباح در پیامی به مردم یزد به مناسبت سفر مقام معظم رهبری به این استان فرموده بودند: "احترام ایشان احترام به امام زمان است." و حتی در مقابل سخنانی که به بوسیدن پای رهبر انقلاب اظهار تعجب کرده بودند فرمودند: "گویا باور ندارید که ایشان نائب امام زمان هستند".»
حجت الاسلام قاسم روانبخش در پایان سخنان خود ضمن اشاره به سیره شهید سردار قاسم سلیمانی در ولایت پذبری ، و قرائت بخش هایی از وصیت نامه ایشان را درباره شخصیت رهبر معظم انقلاب و اهمیت ولی فقیه گفتند: « این نوع رفتارها از خواص با بصیرت جامعه نشان می دهد که اگر بخواهیم از فتنه ها نجات یابیم، باید متوجه ولی خدا باشیم و به سوی او برویم و مطیع او باشیم».

لينك مشاهده فيلم: