متاسفانه مذاکرات هستهای در دولت آقای روحانی به نحو خوشبینانهای با غرب و بهویژه آمریکاییها پیش رفت که دیگر نیازی به امضای رییس جمهور آمریکا نمیدیدند و بهرغم تاکید امام خامنهای مبنی بر ضرورت گرفتن تعهدات محکم از آنها، به امضای جانکری بسنده کردند و گفتند « امضای کری تضمین است» ولی با روی کارآمدن ترامپ، با خروج وی از برجام همه تعهدات ادعایی زیر پا گذاشته شد و نه تنها تحریمهای تعلیق شده بازگشت که دهها تحریم جدید نیز بر آنها افزوده شد. دولت روحانی بهرغم این نقض فاحش از سوی آمریکا و نقض تعهدات برجامی از سوی طرفهای اروپایی در برجام باقی ماند به آن امید که در انتخابات پیش روی آمریکا، با روی کارآمدن نامزد حزب دموکرات (همان حزب مذاکره کننده در برجام) برجام احیا شود و از ثمرات و میوههای برجامیه استفاده کنند. غربگرایان حامی دولت حسن روحانی به تغییرات سیاسی در آمریکا بسیار امید بسته بودند. به همین دلیل با رپرتاژهای تبلیغاتی به نفع بایدن در صفحات اول روزنامههای خود به گونهای امیدوارانه عمل میکردند که گویا وی رییس جمهور ایران است! آقای ظریف نیز از رفاقت 30سالهی خود با بایدن سخن میگفت و به مردم برای حل و فصل مشکلات ایجاد شده در برجام امید میداد. در چنین شرایطی که جریان اصلاحات و طرفدار دولت همه امید خود را به غرب و به آمریکا معطوف کرده بود، انتخابات مجلس شورای اسلامی به نفع جریان انقلابی رقم خورد. مجلس انقلابی با «طرح 9مادهای اقدام راهبردی برای لغو تحریمها » به حمایت از حقوق از دست رفته ملت ایران اقدام کرد و دولت را به اجرای این طرح مکلف کرد. در این طرح علاوه بر راهاندازی نطنز و فردو و آب سنگین اراک مقرر شد که غنیسازی با ظرفیت 20درصد و بالاتر از آن را نیز در ظرف مدت 2ماه تا مرز 120کیلوگرم تامین کنند. علاوه بر آنها، طبق ماده6 این طرح «دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است بر اساس بندهای36 و 37 برجام، ظرف مدت 2ماه از تصویب این قانون، دسترسیهای نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی بر اساس برجام را متوقف کند» با اجرای این ماده، نظارتهای آژانس نیز بر فعالیتهای هستهای ایران محدود خواهد شد.
ضربالاجل ماده6 طرح راهبردی مجلس در روز پنجم اسفند سال جاری پایان مییابد و از آن روز، دولت ایران مکلف است در صورتی که طرفهای برجام، تعهدات خود را در رفع تحریمها اجرا نکنند، مصوبه مجلس، نسبت به دسترسیهای نظارتی فراتر از پروتکل الحاقی را متوقف کند. متاسفانه در مدت 2ماه گذشته، طرفهای اروپایی و آمریکایی به جای اهمیت دادن به این مصوبه راهبردی نمایندگان ملت ایران و لغو تحریمهای ظالمانه، با راهاندازی نوعی شارلاتانیزم رسانهای به جنگ ارادهها روی آوردهاند. آمریکاییها یعنی همان دولت دموکراتهای اتو کشیده و مودب! به جای بازگشت به برجام و جبران خسارات گذشته، در همان چارچوب سیاستهای ترامپی باقی ماندند. جوبایدن از یک سوی به افزایش قدرت نظامی و تهدیدات هستهای روی آورده است و با اختصاص 100میلیارد دلار برای تولید 600بمب هستهای با برد 9800کیلومتر، در صدد ترساندن ملتهای منطقه از جمله ایران اسلامی است. از سوی دیگر با راه اندازی گفتگوهای سیاسی با دولتهای اروپایی و غیراروپایی در صدد اجماعسازی علیه ایران بر آمده است. و در نهایت، سیاست اعلامی خود را اینگونه بیان میکند که ابتدا ایران باید به تعهدات نقض شدهاش بازگردد تا ما نیز به برجام برگردیم و با سرگیری مذاکرات برجامی به اهداف بالاتری دست یابیم و گرنه تحریمها به حال خودش باقی خواهد ماند و چه بسا بر فشارها افزوده خواهد شد.
در این سوی ماجرا، جمهوری اسلامی نیز با اقتدار کامل در برابر زیادهخواهیهای مستکبران ایستاده است امام خامنهای رهبر حکیم و هوشمند ایران که سیاستهای کلی نظام را ترسیم میکند و مسوولان امر موظف به اجرای آن سیاستها هستند سیاست خارجی ایران ر ا در برابر بازگشت آمریکا به برجام اینگونه ترسیم کردند که اگر آمریکاییها میخواهند به برجام برگردند و ایران نیز به تعهدات برجامی خود بازگردد، باید همه تحریمهای ظالمانه به طور عملی لغو گردد و جمهوری اسلامی پس از راستیآزمایی لغو تحریمها، میتواند به تعهدات برجامی خودبازگردد. در آخرین اظهار نظر مقام معظم رهبری در جمع مردم تبریز نیز باز هم بر همان سیاست تاکید کردند و فرمودند «درباره برجام زیاد گفتهایم و سیاستهای نظام جمهوری اسلامی را گفتهایم. حرفهایی زده میشود و وعدههایی داده میشود. امروز همین یک کلمه را میخواهم بگویم که ما حرف و وعده خوب زیاد شنیدهایم که بعد نقض شده است. حرف و وعده فایده ندارد. این دفعه فقط عمل؛ عمل از طرف مقابل ببینیم ما هم عمل خواهیم کرد. با حرف و وعده، جمهوری اسلامی این دفعه مثل گذشته قانع نخواهد بود.»
بیتردید در دو روز باقیمانده، دشمن برای شکست اراده ملت ایران، بر حجم تبلیغات رسانهای و تهدیدات آن، خواهد افزود. انتظار میرود که مسوولان جمهوری اسلامی با تکیه بر قدرت لایزال الهی، ذرهای تردید به خود راه ندهند و مطمئن باشند که آمریکاییها هیچ غلطی نمیتواند بکند. بیتردید اجرای مصوبه مجلس شورای اسلامی و غلبه بر این جنگ روانی و جنگ ارادهها میتواند ایران اسلامی را وارد فضای دیگری کند. زیرا کشورهای منطقه و جهان خواهند دید که ایران اسلامی کشوری مستقل و پیروز است و آمریکاییها توان اعمال فشار و زور برای تحمیل خواستههای ظالمانه و نامشروع خود ندارند. شکست آمریکا و اروپا در این جنگ ارادهها آغاز فصل تازهای میان ایران و کشورهای مستقل جهان از جمله روسیه و چین و هند و ... خواهد شد و آمریکا به انزوای سیاسی خواهد رفت.

- برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .